Jimat Air 03

23Jan07

jimat-air-03.jpg
Satu lagi kartun untuk Kompeni Air dot dot dot… Yang membengangkan, selepas beberapa hari kartun ini di emelkan muncul kartun yang seakan sama ideanya dilukis oleh kartunis lain di surat kabo berbahasa melayu tanah air… ajaib jugak! Syabaslah untuk kartunis tersebut.



29 Responses to “Jimat Air 03”

  1. Bang, harap2 blog ni terus aktif….

    & tak tau apa lagi nak cakap. Harap succes selalu. saya setia kat sini.

  2. 2 wan

    Abe kerengge, healthy competition is good..look on the bright side..thumbs up!

  3. 3 el

    ye la bang.. harap blog ni terus-terusan aktifnya..

    dan kamu esis, blog kamu pun sama… hahaha…

  4. 4 wan

    ah good el you’re here, maybe you can help me to recall this cartoon character, his name something Sangkuriang…is there such character?

    p.s. have u heard the Power Ranger Movie Theme…rock gillllerr ek?

  5. 5 zoo11

    Kerengge ade blog ler..cayalah! syabas utk PEKOMIK…bukan ke dulu kita ada PEKARTUN? mana ye…
    baru terjumpa kerengge nye blog.Saya minat kartun dari umur7 tahun sejak pandai membaca,ghairah utk membaca nak baca novel pjg lak.so saya belajar melalui gilagila. Ujang,manjalong,minahleter,PST,jaafartaib,nuds,kerengge etc…lupa dah semua.sebahagian je masih berkarya.. cuma GG sekarang malap sikit bila UJANG mengambilalih pasaran tp biasalah roda kehidupan UJANG juga makin malap..timbul pula G3(karangkraf)
    hopefully blog kerengge berterusan,kalo dapat invite mana2 kenalan lama kartunis uplode karya sebarang dua…

    adios.

  6. bro kerengge .. tak lama lagi lepas abis musim banjir dijangka datang kemarau El Nino semula. tanak buat kartun pasal El Nino ke ? Boleh ingat mengingatišŸ™‚

  7. ok. boleh tambah panel 3: diorang mandi jugak air kotor tu – buat siap bersenda gurau lagi. haha.

  8. 8 el

    wan, saya tak ingat la, ingat nama sangkuriang tu, tapi lupa pulak sapa punya.
    lagu power rangers lagi la tak tau. hahaha… kan dulu orang marah pasal dia mighty morphine power rangers. marah ada morfin tu.

  9. assalamualaikum..

    sronot rasenya dpt menatap otai kartun punya artwork secara online..

    teruskan perjuangan..

  10. 10 Pengkaji !

    Gua terjumpa beberpa blog kartunis dalam internet ni.ok jugak..seperti PERGH.COM…ALMARIKARTUN..TOKEIKEDAI ONLINE,THEDERHAKASTUDENT.MULTIPLY.COM DLL.Seronok jugak baca perihal kartunis2 yang jarang dapat perhatian media negara kita ni.

  11. wahh…kerengge!, lama tak lihat katun bro yg dulunya jadi ikut-ikutan. teruslah berkarya.

  12. 12 jones

    pemalas.

  13. 13 wan

    Encik Hanafiah, apa khabar?šŸ˜€

  14. 14 ali

    salam…

    bang kerengge. saya ni kawan cik pyan Pure Mark. Dia perkenalkan kerengge kepada saya ni.

    La ni kami dok cadang2 nak buat filem kartun.

    Salam perkenalan.

  15. more satire plz!

  16. latest works published..

  17. Perkara macam ni biasa terjadi ..dulu aku pernah kena.
    Apa aku boleh buat? Sengeh ajo lah..

  18. Salam..

    saya baru jumpa blog tok guru kerengge…cayalah..
    post more artwrk/sketch baru tok guru..

    best nih..best …best

  19. sifu kerengge…rinduuuunyer…
    teringat kat don, kulat, ambo…
    kartun-kartun ni memang saya minat sangat…
    go on….

  20. bro. apa halnya menyepi. Selamat Hari Raya.

  21. Salam,

    Baru pertama kali masuk sini. Menarik! Sungguh!

    Kenapa lama tiada entri baru?

  22. seronok membaca kartun2 sebegini. hehehehehešŸ™‚

  23. Sdr Kerengge. Dah lama tidak jumpa dan berborak dengan sdr. Moga semua beres dan oke. Teruskan apa yang baik dan bermanfaat.

  24. me dulu memang minta komik gila-gila itu.. masa sekolah rendah lagi..
    tp sekarang .. hmm

  25. tercari-cari arah utk blog sendiri, dan tiba2 ketemu blog Grand master! keep it up GM, hrp2 satu hari nnt kita boleh pekena TEH. Salam.

  26. Salam Abang Kerengge. Ingat saya tak?
    Apa? Tak ingat? Okey! Okey! nama saya alif….
    Hah… sekarang sudah ingat? Apa? Tak ingat lagi?

    hmmm… nama saya alif dan saya kacak!

    Haaa… baru ingat. Ye! Saya la yang kacak tu. HahahahahahašŸ™‚

  27. salah sorang kartunis yang saya amat minati zaman era gila2 dulu lagi..terubat rindu rasa boleh lihat kembali karya brader kerengge..tahniah x 100.

  28. 28 Rie

    salam brooo apa cerita sekarang

  29. Salam Ramadhan… wah… brader kerengge… cayalah. Lama gak tak nengok lukisan brader… hehehe… ngam nga msaya ada wat review ttg kartun malaysia kat blog saya… dan terima kasih diucapkan kepada brader Imran-SIFOO yang maklumkan ttg web brader neh…
    yup, saya pinjam kartun kat atas yeak… mesej nya ngam nga nblog saya… hijau… hehehe.. jemput untuk singgah


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: